www

Ultimele știri

Creatorul virusului "MsBlast.F" este roman!

September 2003


Compania SOFTWIN prin divizia BitDefender anunta astazi, 1 septembrie 2003, descoperirea variantei F a celebrului virus MsBlast care a infectat sute de mii de calculatoare din lumea intreaga si care in urma cu doua saptamani a generat un puternic atac nereusit asupra serverelor Microsoft.

Daca in urma cu doua saptamani virusul a reprezentat un atac la adresa breselor de securitate ale Microsoft, incluzand mesajul "billy gates why do you make this possible ? Stop making money and fix your software!!", de data aceasta mesajul este unul nou si... supriza: este in limba romana, continand cuvinte grele la adresa Facultatii de Hidrotehnica din cadrul Universitatii Tehnice Gh. Asachi din Iasi.

Corpul virusului include urmatorul mesaj (scuzati limbajul): "Nu datzi la fuckultatea de Hidrotehnica!!! Pierdetzi timpul degeaba... B***** te cheama pensia!!! Ma p** pe diploma!!!!!!"

De asemenea, daca in variantele trecute atacurile au fost indreptate catre site-ul Microsoft, de data aceasta serverul vizat este tuiasi.ro. Virusul deschide un site numit "Profesorofilia" care apartine mai mult ca sigur creatorului (care a modificat "sursa" virusului initial "MsBlast"). De ce putem fi siguri ca este acelasi autor? Pentru ca un banner de pe site coincide cu numele fisierului executabil al virusului: enbiei.exe. Adresa site-ului respectiv este www.hidro.4t.com.

In Statele Unite un tanar care a modificat "sursa" virusului "MsBlast" si a reusit infectarea a sute de mii de calculatoare a fost arestat de FBI, devenind astfel primul hacker din lume judecat pentru faptele sale (conform agentiilor de presa).



Share